i

Tehnologie

 
Pentru condiționarea cartofului și a cepei se utilizează acelați utilaj, datorita formei similare a acestor două produse și a tipului de ambalaj folosit. Mașinăria efectuează un procedeu complet de sortare, cântărire și ambalare în saci de plasă cusuți. 
La fel ca și linia de sortat morcov, și linia de sortat ceapă și cartof necesită ajutorul lucrătorilor privind verificarea vizuală a produselor și înlăturarea cepelor sau a cartofilor neconformi privind forma sau aspectul. Sortarea mecanizată este efectuată cu ajutorul unei site. Calibrul stabilește de asemeni și nivelul calitătii produsului, diametrul peste 4,5 cm fiind calitatea I. 
După sortare produsele sunt direcționate către cântar cu ajutorul unei benzi transportoare. Cântarul poate fi fixat pe o cantitate exactă începând de la 1kg până la 25kg, în funcție de ambalajul utilizat. După cântărire produsele sunt plasate în sac, apoi sacul este cusut automat, operațiunea fiind completă după acest pas.
Liniile automate de condiționare facilitează livrarea produselor datorită faptului că marfa odată ambalată poate fi direct paletată și încarcată, ne mai necesitând căntărirea paletului. Pierderile sunt diminuate, iar timpul de ambalare de asemeni este mult mai scurt decât cel în ambalarea manuală.
 
 
 
 
 
 

We have 17 guests and no members online

2011.
By Joomla 1.7 Templates in collaboration with hosting